Alles over Sanitairreiniging Lelystad

4 Inleiding Met de kwaliteit over zorg aan patiënten in ziekenhuizen en overige gezondheidsinstellingen geraken er almaar hogere voorwaarden gesteld. Schoonmaak maakt absoluut deel uit over die kwaliteit. Die consensustekst probeert ons antwoord te geven op de verscheidene aspecten van schoonmaak. In dit 1e deel uitproberen we een antwoord te melden op handige items. Voor de handige en psychiatrische ziekenhuizen beschikken over wij geopteerd om onvergelijkbaar voorstellen te formuleren, gezien hun specificiteit (o.

Crohill.nl aangewend cookies. Die cookies geraken gebruikt om een webwinkel te analyseren en te hernieuwen, wegens social media en teneinde advertenties voor je relevant te behouden. Bekijk meer

17 Defoam Schuimremming Verdunning Schuimremmingsmiddel. Neutraal schuimremmend middel op siliconenbasis. Geschikt wegens toepassing in een VUILwatertank met schrob/zuig- en sproeiextractiemachines. Defoam mag worden gebruikt in de vuilwatertank over ons schrob/zuigof sproeiextractiemachine teneinde het opkomen aangaande schuim te vermijden, af te remmen. Wanneer daar immers schuim in een zuigmotor terecht komt, kan dit beschadiging met de motor teweegbrengen.

Een dagelijkse praktijk aangaande een klant kan zijn dit uitgangspunt en we zijn altijd op speurtocht bestaan naar op welke manier het nóg lekkerder mag. Kleen stelt, net zodra wij, goede voorwaarden aan een capaciteit betreffende hoofdhaar producten en kracht op de natuur.

6 Wat kan zijn reinigen? Tussen reinigen met oppervlakken is verstaan het mechanisch verwijderen van duidelijk en onzichtbaar organisch bouwstof teneinde het aantal micro-organismen te beperken. Wat is desinfectie? Tussen desinfectie met oppervlakken wordt verstaan de irreversibele inactivering/ reductie aangaande micro-organismen ( vegetatieve bacteriën en/ ofwel fungi en/ofwel virussen) op levenloze oppervlakken tot een aanvaardbaar geacht niveau. 6
7
8
9.3 Basisprincipes over schoonmaak Een 1e aanzet tot de bijdrage met hygiëne kan zijn de schoonmaak. In een schoonmaak onderscheiden we 3 soorten: hygiënische schoonmaak : is dit verwijderen over het zichtbare en niet-zichtbare vuil, waaronder verder de micro-organismen. Dit spreekt voor zichzelf, het in de sector gezondheidszorg, een hygiënische schoonmaak de voornaamste factor kan zijn. huishoudelijke schoonmaak : op deze plaats beperken we ons tot dit verwijderen over het zichtbare, storend vuil esthetische schoonmaak : kan zijn huishoudelijke schoonmaak met genoeg aandacht vanwege het uitzicht. Teneinde de capaciteit betreffende de schoonmaak te maximaliseren dienen veel principes toegepast te geraken: reinigen dient regelmatig en systematisch te plaatsvinden ontsmetting is slechts zinvol na reiniging bij ons ontsmetting behoren te iedere keer de geconcentreerdheid en de contacttijd gerespecteerd geraken volgens een productinformatie aangaande een leverancier en in overleg met ziekenhuishygiëne dit verhelpen van besmetting gedurende de schoonmaak: kiemen welke gesedimenteerd bestaan op de vloer mogen niet retour verneveld worden ook niet besmet bouwstof moet strikt gescheiden bestaan van besmet bouwstof daar wordt alsmaar in volgorde aangaande zuiver tot vuil gewerkt kiemen mogen niet overgebracht worden met het ene lokaal tot dit andere een middelen die aangewend geraken voor reinigen en ontsmetting dienen vrij te zijn aangaande besmetting dit bouwstof zelf het gebruikt wordt vanwege reiniging en ontsmetten mag nauwelijks bron zijn over besmetting dwz het bouwstof het gebruik is moet echt te reinigen en te ontsmetten bestaan een frequentie van schoonmaak is bepaald via de aard aangaande een vervuiling, een aard aangaande een activiteiten en dit risiconiveau een manier van schoonmaak staat in functie aangaande het soort materiaal, de grootte met de oppervlakken en de graad met verontreiniging Die doelstellingen trachten wij te bereiken met professionele schoonmaak. Ziekenhuishygiëne Oost Vlaanderen website 6 van 43

32 Sealer Vloerbescherming Poriënvuller kleurloos. loze poriënvuller op basis aangaande acrylpolymeren. Zeer slijtvast en antislip. Matglans. Verdunning Sealer mag geraken aangewend op alle waterbestendige poreuze en beschadigde vloeren om de poriën te dichten. Tevens mag Sealer dienen zodra hechtlaag wegens acrylpolymeren. Sealer is met name gebruikt op beton, cementvloeren, en als hechtlaag wegens acrylpolymeren beschermlagen. Onverdund benutten.

14 ieder geval mag men nimmer producten vermengen met mekaar. Javel en ontkalker geeft ons giftig chloorgas, wat zeer ernstige uitvloeisels kan hebben. Zuren beschikken over ons ph-waarde tussen 0 en 7 : zure reinigingsproducten worden gebruikt teneinde kalkaanslag ofwel andere minerale residu te verwijderen. Waarde 0 kan zijn bijzonder sterk zuur. Alkaliën hebben ons ph-waarde tussen 7 en 14 : alkalische reinigers dienen wegens dit afbreken en oplossen over hardnekkige vervuilingen, zoals dierlijke en plantaardige vetten, eiwitten alsmede vanwege een verwijdering over oude beschermlagen.vanwege dit verminderen over vetachtige verontreiniging zijn reinigingsproducten die gemakkelijk alkalisch bestaan (ph-waarde 7 10 ) benodigd. Voor de verwijdering betreffende emulsies en polymeren aangewend men duurzaam alkalische middelen (ph-waarde ).

11 6
7
8
9 REINIGINGSMIDDELEN Vloerreiniging en onderhouden Vloerreinigers Tana Innomat 6116 can 10Ltr Belemmerd uitlogen aangaande een vloer en vergemakkelijkt het bovendien onderhoud. Kan zijn antistatisch, 6118 vat 200Ltr zorgt een lichte zijdeglans. Passend vanwege al die waterbestendige vloeren zoals PVC, linoleum, rubber, verzegeld hout enz. Ook niet te benutten op onverzegelde parketvloeren. Eersteklas passend voor dit machinaal schoonmaken over warenhuizen, supermarkten, winkelgalerijen, opslagplaatsen, gangen in luchthavens, metrostations, sporthallen, enz. Tana Karacho x1000ml/ds Bestemd wegens manuele en machinale reinigingsmethodes. Vrij aangaande enzymen, oppervlakte can 10Ltr levendige bestanddelen en optisch blauwsel of bleekmiddel. Vertraagt daarom de herbevuiling in textiel. Geschikt op al die vochtigheidsbestendige en kleurvaste oppervlakken. Niet op beschermde vloeren gebruiken. Tana Lamitan x1000ml/ds Vormt ons onzichtbare beschermlaag die het oorspronkelijk aspect met de vloer niet beïnvloedt. Voor regelmatig toepassen is de vloerbekleding vochtwerend. Opblokken kan zijn overbodig. Beschermt een voegen en lootgestelde kanten van een vloerbekleding uit laminaat ofwel hout tegen het indringen over vocht en het zwellen. Vertraagt de herbevuiling. Buitengewoon geschikt vanwege al die harde hoogwaardige vloerbekledingen welke vochtgevoelig zijn en uitzetten zoals ook niet verzegelde en verzegelde prachtige vloeren, laminaat-en kurkenvloeren. Tana WX can 10Ltr Speciaalwas. Verwijdert vervuiling, loopsporen en zelfs groene strepen van rubberzolen.

28 Hygi-Fresh Allesreiniging Luchtverfrissende reiniger op Citronella basis. Hygi-Fresh kan zijn een neutraal middel over een gezonde citronella, welke garant staat voor een uitzonderlijke frisse lucht welke uren lang blijft haken. het droogt streeploos op en is mild wegens een huid Hygi-Fresh verfrist en reinigt smetteloos al die waterbestendige oppervlakken zoals tegelwerk, sanitair en kleedruimten in zwembaden en sporthallen, evenals dierenverblijven, dokters- en veeartsenpraktijken, wachtzalen en voorts al die publiceren daar waar een frisse geur nodig is.

Verder zeer passend wegens het reinigen van rookkasten en verschillende ingewikkeld te reinigen plaatsen. ZEP FS Pro Chlor can 20Ltr Het kan zijn de sterkere variant met de FS Foam Chlor. Nog continue veilig voor een meest voorkomende zachte metalen. Dit middel heeft een vollere tolerantie voor hard mineraalwater en kan zijn effectiever bij dit verwijderen van proteïnen en vetopbouw vervolgens FS Foam Chlor. Uitermate geschikt wegens de visverwerkende ondernemers. ZEP FS Process Cleaner can 20Ltr Dit hoogschuimend alkalisch product is gebruikt voor reinigings- en ontvettingswerkzaamheden op posten waar ons niet krachtig corrosief product wenselijk is. Produceert omvangrijke hoeveelheden stabiel schuim en kan zijn chloorbestendig. Een allesreiniger in voedselverwerkende ondernemers ZEP Freezer Cleaner x5Ltr/ds Reiniger bij lage temperaturen tot -35C, aanbevolen wegens dit reinigen aangaande betonvloeren en laadplatforms in vries- en koelcellen. Passend vanwege inzet in automatische schrobmachines. ZEP Formula can 20Ltr Vanwege het verminderen van calcium- en eiwitaanslag met verwerkingsapparatuur in vleesen pluimveeverwerkende bedrijven. Teneinde een glans met te bezorgen op aluminium, gegalvaniseerde ofwel roestvrijstalen oppervlakken. Vanwege dit verwijderen van kalkaanslag op glaswerk en kunststof. 16

31 Vloerbescherming Durablack Verdunning Poriënvuller zwart. Groene poriënvuller op basis aangaande acrylpolymeren. Zeer slijtvast en antislip. Matglans. Maakt asfalt dieper zwart. Durablack mag geraken aangewend op alle waterbestendige poreuze en beschadigde vloeren om een poriën te dichten. Tegelijk mag Durablack dienen ingeval hechtlaag voor acrylpolymeren. Durablack wordt betreffende name aangewend op asfalttegels en gestreken asfalt vloeren. Onverdund gebruiken.

Heeft u dan ook ons professioneel schoonmaakbedrijf ofwel vanwege een dieptereiniging met de sanitair? Vervolgens raakt u dan ook voor ons ervaren poetsbedrijf aan het geschikte adres.

18 3 Gespecialiseerde schoonmaak De organisatie over een schoonmaak moet plaatsvinden in overleg met dit Comité wegens Ziekenhuishygiëne (ingeval aanwezig), de hoteldienst en een directie verpleging. 3.4 Algemene principes reinig steeds more info met proper naar vuil verwijder eerst bloed en lichaamsvochten en draag daarenboven alsmaar handschoenen stel een schema op volgens: een meerdere zones in de verzorgingsinstelling hoog risico, vb. intensieve wensen, operatiekwartier, besmette kamers middelmatig risico, vb. patiëntenkamers laag risico, vb. administratieve zone, logistieke ruimtes de keuze wegens reiniging of ontsmetting per zone een frequentie aangaande onderhoud ieder zone: opstellen aangaande hygiëneplannen dagelijkse beurten periodieke beurten (wekelijks, maandelijks, ) eindbeurten (terminale ontsmetting) ieder dienst is een overzichtslijst opgemaakt ieder lokaal hetgeen, hoe en indien gereinigd ofwel ontsmet wordt. 3.twee Dagelijks en periodiek verzorging Dagelijks onderhoud Voor dagelijks verzorging gaat het in het doorgaans om dit wegnemen aangaande zichtbare vervuiling op ons zo efficiënt mogelijke handelwijze volgens ons bepaald werkschema.

47 PRODUCTENKENNIS:ONDERHOUDSMIDDELEN Gecombineerde reinigings- en onderhoudsmiddelen Bij de gecombineerde reinigings- en onderhoudsmiddelen kan zijn dit de bedoeling dat, gelijktijdig betreffende een reiniging ons beschermfilm achterblijft.

15 twee.3 Desinfecteermiddelen Desinfecteermiddelen beschikken over indien hoofddoel desinfecteren of te ontsmetten, hieronder verstaat men dit reduceren over micro-organismen tot een aanvaardbaar minimum. Bij het toepassen met desinfecteermiddelen geraken eerstvolgende punten in acht genomen: Gebruiksvoorschriften nalezen. De voorgeschreven dosering toepassen. De voorgeschreven inwerktijd respecteren. Een voorgeschreven veiligheidsmaatregelen in 8 nemen: Voeg nauwelijks verschillende middelen, zoals reinigingsmiddelen, aan het desinfectans toe. Behandeling het desinfectiemiddel op de voorgeschreven posten. Belangstelling in geval met twijfel iedere keer raad met de verantwoordelijke. 2.4 Gebruik aangaande producten Dosis Het correct doseren betreffende dit middel kan zijn over omvangrijk waarde. Op dit etiket staat iedere keer een dosering vermeld. Deze dosering geeft aan hoeveel reinigingsmiddel aan het water moet worden toegevoegd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *